ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

SONY DSC

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

        Το Φεστιβάλ Ολύμπου διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, φιλοδοξεί παρά το αρνητικό περιβάλλον από τη γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας, όχι απλά να συνεχίσει την πλούσια και ποιοτική πολιτιστική του προσφορά στον τόπο, αλλά να εμπλουτίσει και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, προσθέτοντας νέα στοιχεία και νέες μορφές τέχνης σε αυτό.

      Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας, η λογοτεχνία, η λαογραφία, ο κινηματογράφος, μαζί με το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τις αρχαιολογικές ομιλίες και επιπλέον η προσθήκη στο πρόγραμμα, τοπικών σημαντικών σχημάτων και καλλιτεχνών, συντελούν στην ανάδειξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, ως ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όχι μόνο της χώρας αλλά της Ευρώπης.

        Άλλο σπουδαίο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει το Φεστιβάλ Ολύμπου, είναι οι χώροι στους οποίους πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις.

       Το αρχαίο θέατρο του Δίου, στη σκιά του μυθικού Ολύμπου, το βυζαντινό κάστρο του Πλαταμώνα, στην αγκαλιά του Αιγαίου πελάγους, η αρχαία Πύδνα, από τους παλαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, τα αρχαία Λείβηθρα, εκεί που έζησε και θανατώθηκε ο Ορφέας,  ο ακέραια διατηρητέος από τον 8ο μ.Χ αιώνα, βυζαντινός ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, το μοναδικό στην Ελλάδα, Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, δημιουργούν δέος και προσφέρουν ευφροσύνη, στους χιλιάδες θεατές αλλά και στους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στους ιερούς και ιστορικούς αυτούς χώρους.

        «Στην Πιερία οδήγησέ με Διόνυσε στις όμορφες πλαγιές του Ολύμπου, στον τόπο των Μουσών και των ολύμπιων θεών, εκεί ζουν οι Χάριτες, εκεί ο Πόθος, εκεί τελούνται μεγάλες τελετές στις Μούσες και το Δία..»  γράφει στις Βάκχες ο μέγας τραγικός ποιητής της αρχαιότητας, Ευριπίδης.

       ….Ευτυχείς όσοι επισκεφθούν  την Πιερία και ευτυχέστεροι όσοι τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού, ζήσουν αξέχαστες στιγμές στο Φεστιβάλ Ολύμπου… θα προσθέταμε εμείς…

Γρηγόρης Παπαχρήστος

Πρόεδρος ΟΡ.ΦΕ.Ο

×