Ε.ΞΕ.Π. ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

14237629_1136124149795768_5157937230430549892_n

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ε.ΞΕ.Π. ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας (Ε.ΞΕ.Π.), οι τουριστικοί πράκτορες (Παραλίας και Κατερινόσκαλας) και γενικότερα οι φορείς του τουρισμού του Νομού, στήριξαν έμπρακτα και πολυποίκιλα και το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες στην οικογένεια του ξενοδοχειακού και τουριστικού προϊόντος, που στάθηκε αρωγός και στυλοβάτης στον τομέα υποδοχής και φιλοξενίας του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.
Τα θεατρικά, μουσικά και χορευτικά σχήματα της τιμώμενης χώρας της Ρουμανίας, έτυχαν της φιλοξενίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως είναι γνωστό η φετινή τιμώμενη χώρα της Ρουμανίας, επελέγη μετά από πρόταση της προέδρου της Ε.ΞΕ.Π. Ευαγγελίας Λάμπρου-Ξυπτερά ως έκφραση ευχαριστιών προς την γειτονική χώρα, λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που επισκέπτονται την Πιερία τα τελευταία χρόνια.
Με αφορμή την τελετή λήξης του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (οι κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης-γεν. γραμματέας, Γεώργιος Ζώβας-αντιπρόεδρος, Νικόλαος Λαλούμης-ταμίας) με τη συμβολή των τουριστικών πρακτόρων, πρωτοστάτησαν στο κάλεσμα των Ρουμάνων τουριστών και στην μεταφορά τους στο αρχαίο θέατρο του Δίου, όπου παρακολούθησαν την βραδιά Ελληνικής και Ρουμανικής μουσικοχορευτικής παράστασης.
Σημαντική η υποστήριξη της Ένωσης των τουριστικών πρακτόρων Πιερίας και ιδιαίτερα των Αλέξη Τσαουσίδη (paralia travel) και Στράτου Χαλκίδη (mita travel) που διέθεσαν τα λεωφορείων τους, καθώς και της ξεναγού Έλενας Αγγελοπούλου που συνέβαλε στον μεταφραστικό τομέα.
Τέλος το τελευταίο τετραήμερο του Αυγούστου, τηλεοπτικό συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης της Ρουμανίας πραγματοποίησε σειρά γυρισμάτων σε αξιοθέατα και σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι Ρουμάνοι χορευτές φιλοξενήθηκαν από τον επιχειρηματία τουρισμού-αντιπρόεδρο της Ε.ΞΕ.Π. Στράτο Χαλκίδη της χορηγού εταιρείας mita travel, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια Ρουμανική τηλεόραση, επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, τον φυσικό πλούτο του Νομού και ευχαρίστησε τους φίλους Ρουμάνους που επιλέγουν την παρολύμπια περιοχή ως τουριστικό προορισμό.
Συνέντευξη επίσης παραχώρησε στην τηλεόραση της Ρουμανίας ο γενικός γραμματέας της Ε.ΞΕ.Π. Ηρακλής Τσιτλακίδης κ.α.